Vene piirivalve pidas Murmanski piirkonnas kinni Leedu kalalaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Vene piirivalve pidas Murmanski piirkonnas kinni Leedu lipu all seilava kalalaeva Juros Vilkas, mis püüdis varjata end Norra majandustsoonis, ütles piirivalve pressiteenistus Interfaxile

«Kapten sai laeva omanikult juhise suunduda Norra majandustsooni, et vältida ebaseadusliku krabipüügi eest vastutusele võtmist,» teatas pressiteenistus.

Vene majandustsoonis tabatud laeva pardalt leiti 15 tonni astelkrabi. Alus pukseeriti Murmanski sadamasse.

Leedu välisministeerium kinnitas kalalaeva arestimist.

Leedu põllumajandusministeeriumi kalandusosakonna juhataja Darius Nienius ütles BNSile, et Juru Vilkas peeti kinni Vene territoriaalvetesse sisenemise eest, kuid kinnipidamine leidis aset rahvusvahelistes vetes.

«Me alles uurime juhtumi asjaolusid ja üksikasju, kuid meie satelliidisüsteemi andmete põhjal peeti alus kinni rahvusvahelistes vetes, mitte Venemaa majandustsoonis,» ütles ta.

«Meie andmete põhjal süüdistatakse seda, Venemaa majandustsooni sisenemises ja seal kalastamises,» lisas Nienius.

Tema sõnul näitab satelliitsidesüsteem, mida kasutavad nii rahvusvaheline piiri- ja veekomisjon kui Euroopa kalanduskontrolliagentuur, et laev sisenes Vene poolele 8. septembril ja viibis seal tund aega. «Nii lühikese ajaga ei suutnuks nad seal midagi ära teha.»

Nienius ütles, et kalalaeva meeskond koosneb 28 inimesest, kellest kolm on Leedu kodanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles