Kohus käskis konfiskeerida Saakašvili ja tema pere vara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili.
Mihheil Saakašvili. Foto: SCANPIX

Gruusia kohus käskis konfiskeerida ametiseisundi kuritarvitamises süüdistatava riigi endise presidendi Mihheil Saakašvili, tema abikaasa, ema ja vanaema vara.

Vastavast korraldusest teatas Ühendriikides elava endise riigipea advokaat Otar Kahhidze, kelle sõnul kohus oma korraldust ei põhjendanud. Kahhidze kinnitusel on tegu poliitilise tagakiusamisega ning kaitsel on kavas pöörduda Euroopa inimõiguste kohtusse.

46-aastast Saakašvilit ja veel mitut tema kunagist poliitilist liitlast seostatakse valitsusvastaste protestide vägivaldse laialiajamisega 2007. aastal ning telekanali Imedi väidetava ülevõtmisega. Ametlik süüdistus esitati endisele riigipeale tänavu augustis.

Saakašvili on keeldunud kodumaale naasma, nimetades talle esitatud süüdistusi alusetuteks ja poliitilisteks. Endise riigipea kinnitusel puudub tal usaldus praeguste võimude vastu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles