ÜRO raport: Eestis on tapmiste arv langenud 65 protsenti

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

ÜRO värske raporti kohaselt kuulub Eesti kümne riigi hulka, kus mõrvade arv on viimase paarikümne aasta jooksul kõige rohkem langenud.

Eestis, Hongkongis, Lõuna-Aafrika Vabariigis, Poolas ja Venemaal on mõrvade arv alates 1990ndate keskpaigast langenud keskmiselt 40 protsenti, vahendas Daily Mail ÜRO raportit, mis sellel nädalal avaldatakse.

Eestis langes tapmiste arv aastatel 1995 kuni 2010 65 protsenti. Kõige rohkem langes sama näitaja aga Tadžikistanis (90 protsenti), Albaanias (80) ja Sri Lankal (75). Eesti oli tabelis kaheksandal kohal.

Raport hõlmas 88 riiki ning nendest 67 mõrvade arv langes.

Ekspertide hinnangul võib mõrvade arvu langus olla osa suuremast trendist, mille on esile kutsunud erinevad reformid, tõhusam järelevalve ning väiksem tolerants vägivalla suhtes. Cambridge’i ülikooli professor Manuel Eisneri sõnul on mõrvade arvu vähenemist viimase 15 aasta jooksul näha paljudes kohtades maailmas. «Kui me tahame aga tapmiste arvu globaalselt vähendada, siis peame õppima edukatelt ning mõistma, mida nad õigesti tegid,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles