Butkevičius näeb kalalaeva arestimises Venemaa jõudemonstratsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius. Foto: SCANPIX

Leedu kalalaeva kinnipidamine on Venemaa viha- ja jõudemonstratsioon, ütles Leedu peaminister Algirdas Butkevičius täna.

«Mina annan sellele väga negatiivse hinnangu. Isegi kui see oli eksitus, milles ma kahtlen, võinuks me lahendada selle probleemi hoopis teisiti,» ütles peaminister BNSile diplomaatilisi vahendeid silmas pidades.

«Riikidevahelisi suhteid ei saa sel viisil lahendada, isegi kui on probleeme. See on teatud viha ja jõu demonstratsioon. Või on see soov demonstreerida teatud jõudu.»

Butkevičius lisas, et arutas juhtunut põllumajandusministri Virginija Baltraitienėga, kes on palunud Venemaalt täiendavat informatsiooni kalalaeva kinnipidamise põhjuste kohta.

Leedu välisministeerium kutsus välja Vene suursaadiku, et esitada talle protest Leedu kalalaeva Juru Vilkas kinnipidamise asjus, mille juures kasutati jõudu Leedu kodanikust kapteni kallal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles