Ajaleht: Belgia võimud hoidsid ära mitu džihadistide rünnakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia politseinik.
Belgia politseinik. Foto: SCANPIX

Belgia võimud on mitu islamiäärmuslaste rünnakut ära hoidnud, teatas täna Belgia ajaleht. Päevaleht L'Echo tsiteeris tundmatuks jääda soovivat allikat, kelle sõnul planeerisid Süüriast tagasi tulnud islamistid või kohalikud islamiäärmuslased juudi muuseumi juures toimunud rünnaku sarnaseid ettevõtmisi.

Tolle juhtumi kahtlusalune, prantslane Medhi Nemmouche veetis rohkem kui aasta islamistide kõrval Süürias võideldes. Nüüd on ta Belgias vahi all ning teda süüdistatakse terrorikontekstis sooritatud mõrvas. Mais Brüsseli kesklinnas juudi muuseumis toimunud tulistamises sai surma neli inimest.

L'Echo teatel on Süüriasse võitlema suundunud kuni 400 Belgia kodanikku ning 90 neist on teadaolevalt kodumaale tagasi pöördunud.

«Me alustame eeldusest, et rünnakut kavatseb korraldada neist üks kuni üheksa inimest,» teatas allikas. «Tegemist on tagasihoidliku hinnanguga, kui võtta arvesse ka need isikud, kes neid abistavad,» lisas ta.  

Väljaande hinnangul ei soovinud allikas julgeolekupõhjustel kavatsetud rünnakutest või nende tõkestamiseks ette võetud operatsioonidest rääkida. Küll mainis ta, et mitu inimest on vahi alla võetud.

Belgiat paneb sarnaselt mitmetele teistele Euroopa riikidele muretsema see, et Belgia kodanikud on suundunud Süüriasse ja Iraaki võitlema. Võimudes tekitab kartusi asjaolu, et kodumaale naastes võivad nad olla veelgi radikaalsemaks muutunud ja võitluses karastunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles