India kohus mõistis 13 grupivägistajat pikaks ajaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Santhali hõimu kuuluvad neiud.
Santhali hõimu kuuluvad neiud. Foto: commons.wikimedia.org

India kohus mõistis täna 13 inimest kohaliku hõimu hulka kuuluva naise grupiviisilise vägistamise eest 20 aastaks vangi. Süüdimõistetute hulgas on ka külavanem.

Hõimualade küla vanemad käskisid 20-aastase naise vägistada, kuna too oli nende väitel oma kogukonda häbistanud, suheldes teisest kogukonnast pärit mehega, kirjutas uudiseagentuur AFP.

Rünnak toimus selle aasta jaanuaris Lääne-Bengali osariigi kõrvalises külas. Santhali hõimu kuulunud vallalist naist kahtlustati suhetes teise küla mehega.

Kõik 13 kohtualust mõisteti süüdi grupiviisilises vägistamises, seadusevastases kinnipidamises ja tahtlikus vägivallas, sõnasid võimud.  

Juhtum lõppes kaheksa kuuga, süüdimõistmisel arvestati arstide hinnanguid ja 31 pealtnägija ütluste põhjal, teatas süüdistaja Mohammed Samsul Zoha telefonitsi AFP-le.

Hõimusuhetel või kastisüsteemil põhinevas kogukonnas omavad külavanemad suurt tähtsust ning nad määravad ka moraalsete ja teiste rikkumiste eest karistusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles