Vabaerakond valis esimeheks Andres Herkeli

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabaerakonna asutajad võtsid täna vastu otsuse, millega MTÜ Eesti Vabaerakonna Algatusrühm reorganiseerub erakonnaks, kinnitasid erakonna põhikirja, programmi ja sümboolika ning valisid uue erakonna esimeheks riigikokku kuuluva Andres Herkeli.

Herkel sai esimehe valimistel 162 ning tema vastaskandidaat Alger Tammiste 11 häält, teatas Vabaerakond.

Juhatuse kümnele kohale kandideeris 27 erakonna liiget, kellest valituks osutusid Külliki Kübarsepp, Jaanus Ojangu, Jevgeni Krištafovitš, Kalle Pilt, Märt Meesak, Aimar Altosaar, Jüri Saar, Lii Ramjalg, Kristo Krumm ja Emil Rutiku.

Aukohtu liikmeks valiti Katrin Mesilane, Eino Muruste, Mati Illsion, Janar Siniväli ja Jaan Uustalu ning revisjonikomisjoni liikmeks Raivo Olmeti, Jaanus Luka ja Taavi Raidma.

Põhikirja kohaselt soovib Vabaerakond olla kodanikeühendustele ja aktiivsetele inimestele avatud platvorm, et tagada riigi juhtimine võimalikul laial alusel. Selleks on Vabaerakonna nimekirjad kohalikel, riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimistel avatud, võimaldades ühiselt koostatud valimisprogrammiga kandideerida ka kodanikeliikumiste esindajatel. Kohalikel valimistel eelistab erakond oma põhikirja kohaselt koostööd valimisliitudega.

Erakonna programm näeb ette muudatusi riigi poliitilises korralduses ning haldus- ja maksusüsteemis. Muudatuste eesmärk on teha riigi toimimine efektiivsemaks, pöörata senine ülevalt alla juhitav võimupüramiid alt üles omavalitsustele ja kodanikuühiskonnale toetuvaks, vähendada poliitkampaaniatele tehtavaid kulutusi ning muuta maksusüsteemi ettevõtlust ja maapiirkondi soosivamaks, et taastada elu võimalikkus kõikjal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles