Briti ekspeaminister kutsus üles šotlastele antud lubadusi täitma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti endine peaminister Gordon Brown.
Briti endine peaminister Gordon Brown. Foto: SCANPIX

Briti endine peaminister Gordon Brown sõnas täna Briti poliitikutele, et nood peavad Šotimaale antud lubadustest kinni pidama. Eile selgus, et šotlased otsustasid referendumil iseseisvumise vastu hääletada.

Vaid mõned päevad enne üleeilset hääletused lubas Brown, et selleks ajaks, mil šotlased hakkavad oma kuulsama poeedi Robert Burnsi sünniaastapäeva tähistama, on Briti parlamendis seaduseelnõu Šoti parlamendi suurem võimu kohta juba olemas. Burnsil on sünniaastapäev 25. jaanuaril.

«Terve maailm on meid jälginud ja ma arvan, et nüüd pööravad nad pilgu Ühendkuningriigi suurparteide juhtidele,» sõnas Brown Šotimaal peetud kõnes.

«Need on mehed, kes on olnud lubadusteandjad ja nendest ei saa lubadusemurdjaid. Mina kui lubadusi pidav mees tagan, et antud lubadustest peetakse kinni,» lisas Brown.

Kampaania ajal lubasid Briti peaminister David Cameron, leiboristide liider Ed Miliband ja liberaalide juht Nick Clegg, et Šotimaa saab kõrge riikliku rahastamise taseme ja parema kontrolli tervishoiukulutuste üle.

Pärast šotlaste hääletust teatas Cameron, et Šoti iseseisvusküsimus on nüüd ühe inimpõlve ajaks lahendatud, kuid lubas kõigile Ühendkuningriigi osadele kiiret põhiseaduslikku ümberkorraldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles