Herkel: ükskord me ületame valimiskünnise niikuinii

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaerakonna esimeheks valitud Andres Herkel ütles Postimehele antud intervjuus, et vastloodud erakond loodab ületada viieprotsendilise valimiskünnise juba kevadistel valimistel.

«Ükskord me võidame niikuinii ja me tahame kindlasti võita kevadistel valimistel selle künnise,» vastas Herkel küsimusele, kui suureks peab ta tõenäosust, et Vabaerakond pääseb märtsis toimuvatel valimistel parlamenti.

Valimisteks on täna asutatud erakond teinud tema sõnul programmilisi ettevalmistusi ning soovib kampaanias keskenduda poliitilise korruptsiooni ja raiskamise vähendamisele. Samuti on tema sõnul alanud ettevalmistused valimisnimekirja koostamiseks.

Vastates küsimusele valimiskampaania rahastamisest, ütles Herkel, et riigipoolset rahastust uuel erakonnal ei ole ning näiteks tänane asutamiskoosolek korraldati valdavalt liikmete annetustest.

«Kindlasti me raha mahtudes ei saa riigierakondadega võistelda, aga ma arvan, et see vähene raha, mis meie juurde tuleb, on sellevõrra tark raha ja me kasutame seda säästlikult, otstarbekalt ja õigesti,» lausus ta.

Vabaerakonna asutamiskoosolekul osales umbes kolmandik algatusrühma ligi 600 liikmest. Tallinnas toimunud koosolekul kinnitati uue erakonna põhikiri, programm ja sümboolika, samuti valiti lisaks esimehele 10-liikmeline juhatus, aukohus ja revisjonikomisjon.

Riigikogu valimised toimuvad Eestis 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles