Donetskis plahvatas relvatehas

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suits tõusmas Donetski relvatehasest
Suits tõusmas Donetski relvatehasest Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas separatistide kontrolli all olevas relvatehases toimus täna mitu plahvatust.

Nõukogude ajal rajatud relvatehas asub kümne kilomeetri kaugusel Donetski lennujaamast, mis on valitsusvägede käes, vahendas Euronews.

Separatistide sõnul põhjustas plahvatused tehast tabanud mürsk, kuid kohalike elanike sõnul ei olnud selle taga suurtükituli.

Reutersi ajakirjaniku sõnul oli täna plahvatusi kuulda ka Donetski lennujaama juures.

Minskis rahukõnelustel lepiti täna kokku separatistide ja valitsusvägede vahel 30 kilomeetrise relvarahu tsooni loomises. Konflikti osapooled on kohustatud oma raskerelvastust tagasi tõmbama, et aidata kaasa kuu alguses kehtestatud relvarahule, mida on aga korduvalt rikutud.

Venemaa meedia teatas täna, et Donetskisse jõudis kolmas Vene humanitaarabikonvoi. Moskva sõnul keeldusid Ukraina ja Punane Rist humanitaarabiveokite sisu kontrollimisest. Kiievi sõnul ei saanud piirivalvurid veokeid kontrollida, sest need ületasid piiri separatistide kontrolli all olevas piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles