Venemaa ei kaalu täiendavaid vastusanktsioone Läänele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa asepeaminister Arkadi Dvorkovitš
Venemaa asepeaminister Arkadi Dvorkovitš Foto: SCANPIX

Venemaa valitsus ei kaalu Läänele täiendavate vastusanktsioonide kehtestamist, ütles asepeaminister Arkadi Dvorkovitš laupäeval.

«Seda ei arutata. See ei ole praegu prioriteet,» ütles Dvorkovitš Sotši investeerimisfoorumil vastuseks küsimusele, millal jõustatakse teine vastusanktsioonide pakett.

Venemaa keelustas augustis vastuseks Lääne sanktsioonidele riigi panganduse, kaitsetööstuse ja energiasektori vastu toidukaupade sisseveo lääneriikidest.

Asepeaministri sõnul ei ole Venemaa huvitatud Lääne toidukaupadele kehtestatud impordikeelu pikaajalisest kehtivusest.

«Hinnad on mõistagi tõusnud, ent kriitilisi probleeme hetkel ei ole. Me loodame, et suudame täielikult täita sotsiaalselt oluliste kaupade vajaduse varudega Ladina-Ameerikast, Hiinast ja teistest riikidest,» ütles Dvorkovitš usutluses telekanalile Rossija 24.

Kaupade valik tulevikus mõnevõrra muutub, lisas ta. «Juustu- ja lihavalikut ootavad ees muutused. Valik ei halvene, vaid muutub.» 

«Usun, et rahvast see ei kahjusta ja neile meeldivad teised kaubad. Ma kordan, me ei ole huvitatud selle olukorra kestmisest pikka aega. Me tahame, et rahval oleks kaubavalik. Meie jaoks on peamine siseriikliku tootmise suurendamine,» tõdes asepeaminister.

EL ja USA jõustasid 12. septembril uued Vene-vastased sanktsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles