Belgia pühasõdalaste sihtmärkide seas oli EK hoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni hoone
Euroopa Komisjoni hoone Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni hoone oli üks võimalikest sihtmärkidest Süüriast naasnud pühasõdalastele, teatas meedia laupäeval pärast seda, kui Belgia võimud nurjasid plaani korraldada ekstremistlikke rünnakuid.

Hollandi ringhäälingukompanii NOS ütles, et Belgias läbi viidud operatsioonide käigus vahistatute seas oli vähemalt kaks inimest, kes olid pärit Haagist.

«Nad kavandasid rünnakut. Üheks sihtmärgiks oli Euroopa Komisjoni hoone,» ütles NOS viitega allikatele.

«Üksikuid volinikke ei kavatsetud rünnata. See oleks olnud rohkem nagu Juudi muuseumi rünnak... eemärgiga tappa nii palju inimesi kui võimalik,» lisas ringhäälingukompanii.

Brüsseli kesklinnas mais aset leidnud rünnakus Juudi muuseumile sai surma neli inimest, kallaletungi korraldas prantslane Mehdi Nemmouche, kes veetis üle aasta Süürias islamiäärmuslaste ridades võideldes ning kes praegu on vahi all Belgias.

«Me oleme neist uudistest teadlikud,» ütles EK kõneisik AFP-le, kui temalt paluti kommentaari.

Euroopa Komisjoni hoones Brüsseli kesklinnas töötab mitu tuhat inimest. Brüsselis asub ka NATO peakorter ning mitmete rahvusvaheliste firmade ja organisatsioonide peakorterid või esindused.

Belgia päevaleht L'Echo kirjutas hiljuti, et Süürias arvatakse olevat läinud võitlema kuni 400 Belgia kodanikku, kellest umbes 90 on koju naasnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles