Venemaa: Ukraina ministri väide Luganski tuumarünnakust on absurdne

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luganski lennujaama varemed
Luganski lennujaama varemed Foto: SCANPIX

Venemaa kaitseministeerium eitas laupäeval Ukraina meedia vahendusel levinud Ukraina kaitseministri väidet, et Luganski lennujaama ründamiseks kasutati taktikalist tuumarelva.

Ukraina meedia kirjutas, et kaitseminister Valeri Geletei sõnul tulistas Vene armee miinipildujast Tjulpan kaks tuumalõhkepead Luganski lennujaama, vahendas uudisteagentuur ITAR-TASS. «Plahvatused oli nii tugevad, et need hävitasid hoone täielikult,» ütles Geletei.

Venemaa kaitseministeerium teatas: «Ukraina juhtkond peaks kaaluma Geletei saatmist sõjaväe baaskursusele, kus algajad õpivad tuumarelvade mõju ja tagajärgede kohta.»

«Geletei katsed õigustada Ukraina kagusosas toimuvat karistusoperatsiooni väidetavate Vene armee tegudega tundub paranoiana. Ükski mõistlik inimene ei võta neid tõsiselt,» seisis Vene ministeeriumi teates.

Ukraina kunagine populaarne Luganski rahvusvaheline lennujaam, kust käis läbi 10 000 inimest päevas, kes lendasid Türki, Egiptusesse ning teistesse turismipiirkondadesse, hävines täielikult valitsusvägede ning separatistide vahelistes lahingutes. Ukraina väed taganesid lennujaamast 1. septembril kui seda tabas suurtükituli. Praegu on lennujaam separatistide kontrolli all.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles