USA: Venemaa peab G20ks Ukraina konflikti lahendama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide rahandusminister Jack Lew G20 finantsjuhtide kohtumisel Austraalias.
Ühendriikide rahandusminister Jack Lew G20 finantsjuhtide kohtumisel Austraalias. Foto: SCANPIX

USA avaldas täna lootust, et Venemaa astub G20 novembrikuiseks tippkohtumiseks samme, mis hajutavad rahvusvahelise mure tema tegevuse pärast Ukrainas, vastasel juhul riskib ta majandusisolatsiooni suurenemisega.

Ühendriikide rahandusminister Jack Lew ütles pärast G20 finantsjuhtide kahepäevast kohtumist Austraalias Cairnsis, et novembriks peab see olema lahendatud.

«Juhul kui tippkohtumiseks ei ole asi paranenud, kuuleb president Putin arvatavasti otse seda, mida ta praegu kuuleb majandussanktsioonide ja teiste avalduste kaudu, et Venemaa tegevus ei ole vastuvõetav.»

«Eesmärk on olukord lahendada ja Venemaal tuleb astuda samme selle teostamiseks diplomaatilisel alusel, et Ukraina saaks pöörduda normaalse elu juurde, hakata end toibutama ja majandust kasvatama,» lisas Lew.

Austraalia rahandusminister Joe Hockey, novembrikuise G20 tippkohtumise võõrustaja ütles laupäeval, et hoolimata Venemaa tegevusest Ukrainas oodatakse president Vladimir Putinit Brisbane'is peetavate kohtumisele.

Tema sõnul jõudsid G20 liidrid konsensusele, et Putini osavõtt aitaks kaasa geopoliitiliste pingete leevendamisele.

G20 tippkohtumine toimub 15.-16. novembril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles