Narva jõel ebaseaduslikult piiri ületanud mehed hakkasid piirivalvuritele vastu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva jõgi
Narva jõgi Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Piirivalvurid pidasid eile Narva jõel kinni kaks ebaseaduslikult piiri ületanud Venemaa kodanikku, kes eirasid lisaks ka piiripolitseinike korraldusi ning osutasid füüsilist vastupanu.

Ida prefektuuri pressiesindaja sõnul said Vasknarva kordoni piirivalvurid kella 12.20 ajal teate, et Narva jõel kalastab Eesti poolel Vene Föderatsiooni registreerimisnumbriga kalapaat. Piirivalvurid selgitasid välja, et kaks Vene Föderatsiooni kodanikku olid ületanud ajutise kontrolljoone ning pannud sellega toime ebaseadusliku piiriületuse.

Kinnipidamisel osutasid mehed piirivalvuritele tugevat vastupanu ja eirasid neile antud korraldusi. Lisaks üritasid mehed põgeneda tagasi Vene Föderatsiooni poolele, lõigates kolmel korral noaga läbi köie, millega nende paat oli kinnitatud piirivalvekaatri külge, teatas Ida prefektuur.

Mehed peeti kahtlustatavana kinni ja viidi Jõhvi arestimajja. Neile esitati kahtlustus Eesti ajutise kontrolljoone ebaseaduslikus ületamises, mis oli toime pandud transpordivahendiga selleks mitte ette nähtud kohas ja eirates politseiametniku korraldusi.

Ida prefektuuri piirivalvebüroo juht Indrek Püvi ütles, et piiririkkumise asjaolud ja meeste käitumise põhjused on selgitamisel. Tema sõnul on ajutine kontrolljoon Narva jõel märgistatud spetsiaalsete poidega, mille vaheline ala on lühike, ja kontrolljoone kulgemine on hästi näha.

Seetõttu on hooletusest sündinud piiririkkumisi Narva jõel tema sõnul suhteliselt vähe ning ka piirvalvuritele vastuhakkamist tuleb ette üliharva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles