Kiievi ja separatistide väed peaks lepingu järgi täna Ida-Ukrainast tagasi tõmbuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõjaväelased eile Luganski oblastis, kust nad peaks täna tagasi tõmbuma.
Ukraina sõjaväelased eile Luganski oblastis, kust nad peaks täna tagasi tõmbuma. Foto: SCANPIX

Ukraina väed ja venemeelsete separatistid peavad eile sõlmitud uue rahulepingu järgi täna tagasi tõmbuma. NATO kõrge ametnik hoiatas aga, et relvarahu kehtib kohapeal ainult vormiliselt.

Vaenupooled peavad tagasi tõmbama oma väed ja relvastuse ning Ida-Ukraina võitlustandri eesliinil looma puhvertsooni.

Eile Minskis varahommikul sõlmitud memorandumi kaks tähtsamat punkti on tagasitõmbumine ja OSCE vaatlusmissioon. Tehing peaks kinnitama 5. septembril samuti Valgevene pealinnas kokku lepitud relvarahu.

Uudisteagentuuri AFP Ukrainas viibivate korrespondentide sõnul paistis täna hommikul olukord rahulik olevat. Võimaliku vägede liigutamise kohta neil aga info puudus.

NATO Euroopa vägede ülemjuhataja Philip Breedlove ütles eile, et lahingute jätkumine on teinud selgeks, et kahe nädala eest sõlmitud kokkuleppe on vaid vormiline. Lisaks süüdistas Breedlove Venemaad Ukraina pinnal sõdurite jätkuvas hoidmises.

«Vaherahu peaks vormiliselt veel kehtima, kuid mis kohapeal toimub, on teine asi,» sõnas ta eile Leedus, kus toimus NATO kohtumine.

5. septembrist alates on Ukrainas surma saanud 35 Ukraina sõdurit ja tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles