Valgesse Majja tunginud mees oli relvastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilne vaade Valgele Majale.
Eilne vaade Valgele Majale. Foto: SCANPIX

Üle Valge Maja piirdeaia hüpanud ja hoonesse tunginud mehel oli kaasas nuga, lisaks väitis ta end olevat ka Iraagi sõja veteran.

USA presidendi töö- ja koduruumideks olevat Valget Maja peetakse üheks paremini turvatud paigaks maailmas, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Salateenistuse ametnike sõnul teeb neile veel suuremat muret see, et 42-aastane Omar Gonzales sai hoonesse siseneda takistusteta.

Ühendriikide president Barack Obama ja tema pere intsidendi ajal hoones ei viibinud.

«Ma tormasin Omar Gonzaleze suunas ja karjusin talle, et ta peatuks. Selle asemel jooksis Omar Gonzales Valge Maja suunas,» ütles üks salateenistuse agent kirjalikus tunnistuses.

Texasest pärit mees vahistati kohe pärast seda, kui ta oli hoonesse pääsenud. Salateenistus leidis ta paremast eestaskust Spyderco VG-10 taskunoa, mille tera on 8,9 sentimeetrit pikk. Eile esitati Gonzalesele süüdistus ebaseaduslikus sisenemises, kandes samal ajal relva. Teda ootab ees kuni kümneaastane vanglakaristus.

Pärast vahistamist sõnas Gonzales salateenistusele, et teda muutis murelikuks see, et atmosfäär on kokku kukkumas ning ta pidi selle presidendile edastama, nii et too jõuaks inimesi teavitada.

Ülekuulamistunnistuse järgi väitis Gonzales ka seda, et on kolmel korral Iraagis võitlemas käinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles