Fotod ja video: pikett Vene saatkonna ees

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

IRLi Rahvuslaste ühendus, Ants Erm ja Uudised Ukrainast korraldasid täna piketi «Peatagem Putin!» Tallinnas Vene saatkonna ees.

Sündmuspaigal viibinud Postimehe fotograafi sõnul kogunes saatkonna juurde paarkümmend piketeerijat. Nad hüüdsid loosungeid «Vabastage Ukraina», «Vabastage Eston Kohver» ja «Maha Putin».

Piketi peakorraldaja, IRLi Rahvuslaste esimehe Tarmo Kruusimäe sõnul protestivad täna Putini režiimi vastu ka moskvalased. «Me peame endale tunnistama, et Ukraina peab täna võitlust kogu Euroopa eest - nii Soome kui Rootsi eest ja loomulikult Eesti, Läti ja Leedu eest. Täna me toetame Venemaa demokraatiat, kes Moskvas koguneb «Rahu marsiks». Meie moraalne kohus on seista ühiselt agressori vastu ja pakkuda igakülgset abi Ukrainale,» rääkis Kruusimäe.

Kruusimäe lisas, et lisaks Ukrainale, kus Venemaa näeb vaherahu jätkuvalt vaid ühepoolsena, on FSB röövinud ja heitnud Lefortovo müüride taha Eesti kodaniku Eston Kohveri. Kruusimäe toonitas, et piketi eesmärk on avaldada toetust ka Eston Kohverile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles