Ukraina: separatistide rünnakud jätkuvad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid
Ukraina sõdurid Foto: SCANPIX

Ukraina julgeolekunõukogu pressiesindaja ütles täna, et separatistide rünnakud riigi idaosas jätkuvad hoolimata kaks nädalat tagasi sõlmitud relvarahust.

Andri Lõsenko sõnul hukkus täna aset leidnud kokkupõrgetes kaks Ukraina sõdurit ja umbes 40 separatisti. Lõsenko rääkis, et separatistid ründasid valitsusvägede positsioone 22 paigas ning pommitasid suurtükkidest Donetski lennujaama, vahendas uudisteagentuur AP.

Strateegiliselt tähtsa asukohaga Mariupoli linna volikogu teatas, et ööl vastu tänast pommitati äärelinnu. Praegu puuduvad andmed ohvritest.

Minski rahukõnelustel lepiti eile kokku separatistide ja valitsusvägede vahel 30 kilomeetrise relvarahu tsooni loomises. Konflikti osapooled on kohustatud oma raskerelvastust tagasi tõmbama, et aidata kaasa kuu alguses kehtestatud relvarahule, mida on aga korduvalt rikutud. Ukraina armee teatas täna, et ei tõmba enne vägesid eesliinilt tagasi, kuni on selge, et kõik pooled peavad relvarahust kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles