Eestisse elama tulla soovivate ukrainlaste arv on kasvanud

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Ukrainast põgenenud tüdruk ootab koos vanematega raudteejaamas, kust edasi viib rong neid põgenikekeskusesse - Siberis asuvasse Krasnojarskisse.
Väike Ukrainast põgenenud tüdruk ootab koos vanematega raudteejaamas, kust edasi viib rong neid põgenikekeskusesse - Siberis asuvasse Krasnojarskisse. Foto: SCANPIX

Ukraina Kultuurikeskuse juhi Bogdan Ljutjuki sõnul on Eestisse külastusviisaga tulevate ukrainlaste arv praegu tavapärasest suurem.

ÜRO andmetel on oma kodust põgenenud rohkem kui miljon inimest, kellest enam kui veerand miljonit on riigisiseselt ümber asunud ning Eestis on ukrainlastel palju sõpru ja sugulasi, sest siin elab ligi 23 000 ukrainlast, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Septembri alguseks oli Eestilt asüüli küsinud 32 Ukraina kodanikku.

Eesti konsul Ukrainas Merle Pormeister ütles, et asüüli ei saa taotleda saatkonnas, vaid kas juba Eestis viibides või mis iganes Euroopa Liidu riigis, või siis piiril.

«Nüüd hiljuti just tuli kiri konsulaati, et korralik perekond - ema, isa, laps, - paluvad Eestil nende turvalisust tagada,» lisas konsul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles