Ukraina võimud vahetasid venemeelsetega vange

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangide vahetus täna Donetski lähistel.
Vangide vahetus täna Donetski lähistel. Foto: SCANPIX

Ukraina võimud vahetasid pühapäeval venemeelsetega vange, teatas uudisteagentuuri Interfax ajakirjanik.

Ajakirjaniku sõnul leidis vahetus aset 20 kilomeetri kaugusel Donetskist. Vahetati 28 vangi 28 vastu. Vangidevahetust jälgisid ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) esindajad.

Päev varem leidis aset samalaadne vangidevahetus, kus vahetati 38 inimest 38 vastu. Ka selle juures viibisid OSCE vaatlejad.

Tuhanded venelased avaldasid pühapäeval meelt Kremli agressiooni vastu Ukrainas, kogunedes esimesele suurele meeleavaldusele pärast Ukraina konflikti puhkemist aprillis.

Tohutud meeleavaldajate kolonnid, kus oli palju tuntud avaliku elu tegelasi, marssis läbi Moskva kesklinna, juhtides tähelepanu Venemaa otsesele sekkumisele konflkti, mis on nõudnud viie kuuga ligi 3000 inimese elu.

Paljud kandsid sinikollaseid Ukraina lippe ja plakateid kirjadega «Ei sõjale!» ja «Putin, lõpeta valetamine!» ning skandeerisid: «Ukraina, me oleme sinuga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles