Ukraina presidendi sõnul peab riik enda kaitsmiseks valmis olema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ütles pühapäeval teleintervjuus, et riik peab olema valmis ennast kaitsma, kui rahuplaan ei toimi.

Porošenko rõhutas intervjuus armee tugevdamise vajadust. President mainis ka seda, et Ukraina on saanud lääneriikidelt uut sõjavarustust.

Ukraina ja venemeelsete mässuliste sõlmitud rahuleppest hoolimata pole relvad sõjatandril vaikinud.

Ukraina võimud teatasid pühapäeval, et pärast venemeelsete separatistidega rahuplaani allkirjastamist laupäeva varahommikul Minskis on riigi idaosas lahingutes surma saanud vähemalt kaks sõdurit.

Riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu esindaja sõnul on viimase 24 tunni jooksul haavata saanud kaheksa Ukraina relvajõudude liiget.

Pärast 5. septembri esialgset relvarahulepet on surma saanud 37 sõdurit ja tsiviilelanikku, aga viimased kaks sõdurit said surma pärast seda, kui pooled ulatuslikuma rahuplaani allkirjastasid.

ÜRO andmetel on aprillis puhkenud konflikt nõudnud ligi 2900 inimese elu, mille hulgas ei ole Ida- Ukraina kohal allatulistatud Malaisia reisilennuki 298 ohvrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles