USA pantvang Darfuris: see on justkui õudusunenägu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile vabastatud saksa pantvangid
Eile vabastatud saksa pantvangid Foto: SCANPIX

Kaks kuud tagasi Sudaanis pantvangi võetud ameeriklanna teatas eile satelliittelefoni teel, et toitu ja vett napib ning tema elutingimused on masendavad.

Naine töötab rahvusvahelise kristliku heategevusorganisatsiooni Samaritan's Purse heaks ning on viimane välismaalasest pantvang Darfuris. Kaks saksa meest vabastati eile pärast ligi neli nädalat kestnud vangistust, vahendab Reuters.

«Nüüd peatun ma koos 20 mehega kuivas jõesängis. Mind ei toideta enam ja siin sajab. Kui ma suudan vihmavett koguda, siis joon ma seda,» ütles naine.

Samuti lisas ta, et ta püsib elus tänu kaamelipiimale. «Olukord on siin muutunud õudusunenäoks,» tõdes ameeriklanna.

Pantvang tundus rahulik, aga rääkides oma perekonnast muutus ta hääl kurvaks. Ta loodab, et piinamine leiab varsti lõpu.

Naise sõnul on tema kinnihoidjad muutunud viimastel päevadel vaenulikumaks ning nõuavad Sudaani valitsuselt lunaraha. Kindlat summat pole aga veel kokku lepitud.

Naise röövijad võtsid eile Reutersiga ühendust ning andsid naisele satelliittelefoni, mille abil oma seisukorda kirjeldada.

Darfuris tõusis mäss valitsuse vastu 2003. aastal. Konfliktid valitsuse ja liitlaste vägede ning mässuliste vahel on toonud mitmeid inimohvreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles