Indrek Sirk: liiklejad tajuvad järelevalve nõrgenemist

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Sirk
Indrek Sirk Foto: Peeter Langovits

Esimese poolaasta liiklusstatistika näitab liiklusjurist Indrek Sirgi hinnangul seda, et avastatud rikkumiste arv on väiksem nõrgema politsei järelevalve tõttu.


«Kui politsei avastab võrreldes varasema aastaga umbes poole võrra vähem õiguserikkujaid, siis tähendab see seda, et meie liiklejad on muutunud mõne aastaga äärmiselt õiguskuulekaks, või lihtsalt politsei ei suuda neid õiguserikkujaid tabada. Ma arvan, et tõde on kusagil vahepeal,» rääkis Sirk Kuku raadio hommikusaates «Ärataja».

Tema sõnul politseinike arvu vähendatud ei ole, kuid varasemaga võrreldes on nad lihtsalt vähem aega tööl. «Ressursipuuduses nad ei tee ületunde ega sõida nii palju ning neid ei ole nii palju näha,» arvas Sirk.

Jurist avaldas kartust, et võib-olla hakkavad liiklejad juba tajuma seda, et politsei järelevalve on muutumas nõrgemaks, ning tõi näitena Tallinna-Tartu maantee, kus on võimalik end harjutada teatud teelõikudel korralikult liiklema, et mitte kiiruskaamera sähvatust näha.

«See liikluskampaania tõi kaasa küll selle, et põhimaanteedel vähenes liiklusõnnetuste arv oluliselt, kuid kõrvalteedel seda ei juhtunud. Ehk siis tegelikult hakkab liikleja juba kohanema sellega, et olukord on muutunud, tuleb suurematel teedel olla ettevaatlikum, aga väiksematel teedel me praktiliselt politseid ei näe,» rääkis Sirk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles