Leedu laeva kaptenit ähvardab Venemaal administratiivkaristus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal kinni peetud Leedu kalalaev Jūros Vilkas.
Venemaal kinni peetud Leedu kalalaev Jūros Vilkas. Foto: twitter

Leedu kalalaeva Juros Vilkas kaptenit ähvardab süüdimõistmisel administratiivkaristus, kinnitati FSB Murmanski oblasti piirivalveteenistuse pressiosakonnast Interfaxile.   

Laeva kapteni tegutsemist vaadeldakse kui Vene Föderatsiooni majandusstsooni, kalapüüki ja bioloogiliste ressursside säilitamist puudutavate föderaalseaduste rikkumist. Süüdimõistmisel võib määrata rahatrahvi ja lisada sellele laeva konfiskeerimise, vahendas Interfax.     

Juros Vilkas viibib Murmanski sadamas ja selle pardal viiakse läbi protsessuaaltoiminguid.

Murmanski piirivalvurid teatasid 19. septembril, et nad pidasid Barentsi merel kinni Leedu lipu all sõitva kalalaeva Juros Vilkas, mille lastiks oli 15 tonni krabisid. Piirivalveameti väitel andis omanikfirma kaptenile korralduse minna Norra majandustsooni, et vältida vastutusele võtmist illegaalse krabipüügi tõttu. 

Leedu ametliku seisukoha järgi peeti laev kinni Vene territoriaalvetesse sisenemise eest, kuid kinnipidamine leidis aset rahvusvahelistes vetes. Peaminister Algirdas Butkevičius ütles, et laeva kinnipidamine on Venemaa jõudemonstratsioon.

Põllumajandusministeeriumi kinnitusel näitavad 17.-18. septembri satelliidipildid, et laev viibis neil päevil rahvusvahelistes vetes, vahendas 15min.lt.

Meeskonnas on 28 liiget, neist kolm on Leedu ja ülejäänud Vene kodanikud. Täna õhtuks peaks Murmanskisse jõudma ka Leedu konsul.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles