Keskerakond: ametnike lihtsam koondamine tooks kaasa nende politiseerimise

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna hinnangul ei saa ebaõiglaseks pidada olukorda, et ametnikke ei saa lihtsustatult koondada, vaid ebaõiglane on olukord, kus erasektoris saab töötajast vabaneda SMSi või e-kirja teel, makstes üliväikest hüvitist.


«Keskerakonna hinnangul tooks ametnike kergendatud koondamine kaasa nende politiseerimise ning annab võimukandjale lihtsama võimaluse neile mitte sobivatest ametnikest vabanemiseks,» sõnas erakonna aseesimees ja riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson. Ta lisas, et see võib vähendada oma valdkonna asjatundjate ja pikaajaliste spetsialistide osalust avalikus sektoris.

Samas märkis Simson, et Keskerakonna meelest ei saa ka inimeste koondamist kergemaks muutvat töölepingu seadust pidada sugugi heaks. Ta sõnas, et riigikogu Keskerakonna fraktsioon on korduvalt teinud ettepanekuid töölepingu seaduse muutmiseks. «Oleme pidanud vajalikuks muuta selgemaks töölepingu ülesütlemise ja muutmise vormistamist. Praegu kehtiva töölepingu seaduse kohaselt on võimalik töölepingut muuta ja üles öelda kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis nagu SMS või e-kiri, mida Keskerakond kindlasti ei toeta,» rääkis Simson.

Keskerakonna ettepanekute kohaselt tuleb seadusega enam kaitsta alla kolmeaastast last kasvatavat töötajat, andes vanemale parema kaitse koondamise puhul. «Ei saa pidada piisavalt heaks seadust, kus töölepingu saab tööandja üles öelda näiteks ajutise töövõimetuse ajal,» nentis Simson.

Postimees kirjutas eile, et kui eraettevõtete töötajad saavad koondamisel hüvitiseks ühe kuu palga ja saadetakse töötukassa ukse taha, siis ametnikele hüvitatakse kuni kümne kuu palk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles