Kuressaares kättemaksuaktsiooni korraldanu soovib vabadusse pääseda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kriminaalhooldusalused kannavad sageli elektroonilist jalavõru.
Kriminaalhooldusalused kannavad sageli elektroonilist jalavõru. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Isa peksmise pärast sõpruskonna kokku kogunud ja näomaskides kambaga Kuressaares kättemaksuaktsiooni korraldanud noormees soovib vahi alt pääseda elektroonilise valve alla.

Eile kell 15 toimus Pärnu maakohtu Kuressaare kohtumajas kohtunik Reena Undresti juures arutelu, vaatamaks läbi 20-aastase Gerdo Kalde kaitsja taotlust asendada vahistamine elektroonilise valvega, kirjutab Saarte Hääl.

Kuressaares elav Gerdo Kalde vahistati seoses 24. augustil toimunud kättemaksuaktsiooniga. Sel päeval üritas kamp maskides noormehi, muuhulgas kirve ja sõrgkangiga varustatult, Aia tänaval üht autot peatada ja peksid hiljem puruks Ristiku tänaval asuva eramu aknad ja sisustust. Selles majas elab Gerdo Kalde isale päev varem peksa andnud mees.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Annely Ermi sõnul on praeguseks selles kuriteos kahtlustus esitatud neljale noormehele, kes kõik on ka vahi alla võetud.

Omavolilise sissetungi eest, kui see on toime pandud grupis ja nägu varjates, saab kohus süüdimõistmisel määrata rahalise karistuse või kuni kaheaastase vangistuse.

Kas Gerdo Kalde pääseb jalavõru kandes vabadusse, selgub homme.

Elektrooniline valve on Eestis kasutusel 2007. aasta maist. Inimese liikumisest teavitava jalavõruga võidakse varustada ka inimene, keda süüdistatakse kuriteo toimepanemises ja kelle kohus on vahi alla võtnud.

Eelmise aasta 27. juunil mõisteti Gerdo Kaldele Kuressaare kohtumajas 10 kuu ja 23 päeva pikkune vangistus mitme Kuressaares toimepandud peksmise eest. Siis ütles 18-aastane noormees kohtusaalis oma lõppsõnas, et on oma teo lubamatusest aru saanud ja valmis end muutma. Kalde rääkis siis kohtus, et vanglas, kus ta jagas kambrit kaheksa inimesega, oli väga paha olla. «Kisa ja lärm käib öö otsa ja puudub võimalus magada,» kirjeldas ta toona vanglaelu.

Gerdo sõpradest on vahi all ka sama vana Sander Niit, kes oli viimati kohtu all alles 22. augustil. Siis karistas kohus noormeest peksmise eest 1090 tunni üldkasuliku tööga. Sandrit oli peksmise eest karistatud ka täpselt aasta tagasi 23. septembril. Siis ründas kainerisse viidud purjus noormees Kuressaare politseijaoskonna arestimaja eesruumis politseinikku ja lõi teda mitu korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles