Valitsus eraldas eelarves piiri väljaehitamiseks 900 000 eurot

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piir.
Eesti piir. Foto: Marko Saarm

Valitstsuse heakskiidu saanud tuleva aasta riigieelarve eelnõus on riigipiiri väljaehitamiseks ette nähtud 900 000 eurot.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna pressikonverentsil, et piiri väljaehitamiseks kuluvat kogusummat on raske öelda, kuna lisaks eelarves eraldatud 900 000 eurole tuleb raha piiri ehitamiseks mitmest allikast.

Ta märkis, et siseministeerium on oma vahenditest alustanud piiri väljaehitamist juba tänavu kevadest ning piiri korrastab ka riigimetsa majandamise keskus.

«Me ei suuda piirile Hiina müüri ehitada ja ma ei pea seda ka mõistlikuks. Esimeses etapis on tarvis välja ehitada looduslikult jälgitav piir,» lausus Ligi.

Peaminister Taavi Rõivase sõnul kulub järgmise aasta riigieelarvest sisejulgeolekule kokku 425 miljonit eurot. «Piusa kordonile on eelarvest ette nähtud üle viie miljoni euro. Samuti saab politsei- ja piirivalve amet tuleval aastal juurde operatiivtehnikat, tehnoloogiat ja isikukaitsevahendeid. Politsei- ja piirivalveameti võimekus kasvab tuleval aastal märgatavalt,» märkis Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles