Backman: ministrite vakantsed kohad tuleb täita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb on lubanud, et uued ministrid selguvad juba sel nädalal.
Soome peaminister Alexander Stubb on lubanud, et uued ministrid selguvad juba sel nädalal. Foto: Tairo Lutter

Soome sotsiaaldemokraatliku partei (SDP) parlamendifraktsiooni juht Jouni Backman on seisukohal, et kui eelmine kord jagati kahe ministri lahkumisel nende tööülesanded teiste ministrite vahel ära, siis nüüd tuleb vakantsed kohad täita.

Märtsis lahkusid Jouni Kataineni juhitud valitsusest Vasakliidu ministrid Paavo Arhinmäki (kultuuri- ja spordiminister) ja Merja Kyllönen (transpordiminister). Nende tööülesanded jagati teiste vahel laiali.

Sel nädala alguses esitasid ametliku lahkumispalve Rohelisse Liitu kuuluvad keskkonnaminister Ville Niinistö ja arenguminister Pekka Haavisto.

Backmani sõnul on valimisteni pikk maa (üldvalimised on aprillis 2015), mistõttu on oluline leida uued inimesed. «See, kuidas need jaotatakse, sõltub üksnes erakondade esimeestest,» lisas ta.    

Spekulatsiooni selle üle, et need kaks kohta jagatakse ära Koonderakonna ja SDP vahel, on Backmani sõnul enneaegsed.

President Sauli Niinistö võtab reedel vastu teate Rohelise Liidu ministrite lahkumisest, samas tekib aga võimalus nimetada ametisse uued inimesed.  

Peaminister Alexander Stubb on lubanud, et uute ministrite nimed tehakse avalikuks juba sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles