Välisministeerium: jätkame tegevust, et laevakaitsjad saaksid peatselt Eestisse naasta

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad Chennais.
Laevakaitsjad Chennais. Foto: Tairo Lutter

Välisministeeriumi sõnul on nad pidevalt kontaktis Indias viibivate laevakaitsjatega ning jätkavad tegevust eesmärgiga, et Eesti kodanikest piraaditõrjelaeva meeskonnaliikmed saaksid peatselt Eestisse naasta.

«Eesti saatkond Indias on jätkuvalt tihedas kontaktis nii meeskonnaliikmete kui advokaadiga, India ametivõimude ning oma Suurbritannia ja Ukraina kolleegidega. Välisminister Urmas Paeti mitmete kirjadega tema India kolleegidele ning välisministeeriumi nootidega oleme väljendanud soovi kiireks menetluseks ja palunud infot juhtumi menetlusasjaolude kohta, India kriminaalõiguse ja kohtumenetluse normide kohta ning riigi tagatud õigusabi regulatsiooni kohta. Möödunud reedel kohtusid välisministeeriumi esindajad India saatkonna asjuriga, et meremeeste kaasusest kõnelda,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov.

«Välisministeerium hoiab püsivalt sidet ka kõigi meremeeste lähedastega. Oleme andnud neile konsulaarabi seadusega ettenähtud võimaluste piires ja vahendanud rahalist abi. Välisministeeriumi esindajad kohtusid meremeeste lähedastega eile hommikul.»

Eesti suursaadik Indias Viljar Lubi kohtus eile asevälisminister Vijay Kumar Singhiga, kellega arutati samuti laevakaitsjate olukorda.

Suursaadik rõhutas vajadust juhtumile kiire lahendus leida, et Eesti kodanikest piraaditõrjelaeva meeskonnaliikmed saaksid võimalikult peatselt Eestisse naasta. Samuti pidas suursaadik Lubi oluliseks India võimude igakülgset abi asja kiireks lahendamiseks.

India asevälisminister kinnitas omalt poolt, et ka India jaoks on oluline leida olukorrale kiire lahendus ning et India ülemkohtus arutlusel oleva kaasuse lahendamine toimub juriidilistest aspektidest lähtuvalt, mitte poliitilistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles