Pevkur: piiri olukord looduses peab olema parem

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Hanno Pevkur.
Siseminister Hanno Pevkur. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Siseminister Hanno Pevkur on jätkuvalt seda meelt, et Eesti piir on valvatud ja riigi kaitse tagatud, kuid tõdeb, et viimastel aastatel on piir ja selle valvamine olnud alarahastatud.

Kohtusite piiril töötavate inimestega – milline on nende inimeste moraal ja töötahe pärast Eston Kohvri kinni võtmist ja sellele järgnenud kriitikat piiripidamise teemal?

Annan edasi kahe piirivalvuri emotsiooni otse sündmuskohalt - moraal on kõrge! Minule avanenud pilt oli selline nagu kevadel – piiril on head lõigud ja on lõigud, mis vajavad parandamist. Aga tõesti, meeste moraal on kõrge.

Pärast 5. septembrit väitsite teie, peaminister ja politseijuht, et Eesti piir peab. Et sisuliselt võsasse kasvanud ja piirivalvuritest tühi piir peab, olge mureta. Millel teie veendumus tugineb?

Olen jätkuvalt seda meelt, et Eesti piir on valvatud ja Eesti riigi kaitse tagatud. Tervikuna oleme nii piiri kui riigi kaitse Eestis üles ehitanud pidevale jõustruktuuride omavahelisele koostööle. Kui lisada siia ka liitlaste valmisolek, siis olengi veendumusel, et Eesti piir on valvatud ja Eesti riik kaitstud. Piiri valvamine saab aga alati parem olla ja tõsi on see, et viimastel aastatel on piir ja selle valvamine olnud alarahastatud ning nii piiri olukord looduses kui piiri valvavate inimeste varustatus peaks olema parem.

Tõsi, inimestel on hakanud ka ununema, et sel konkreetsel korral viidi ühes konkreetses piirilõigus läbi erioperatsiooni, mil olid tavapärastest väga teistsugused tingimused. Aga kindlasti polnud see esimene sarnane operatsioon piiril. Nõuab see üks juhtum nüüd täiesti uut lähenemist piiri korrastamise suhtes?

Kindlasti peab nii kaitsepolitsei kui politsei-ja piirivalveamet väga kriitiliselt oma käitumise üle vaatama ja tegema juhtunust järeldused.

Pikemat intervjuud siseminister Hanno Pevkuriga loe kolmapäevasest Postimehe paberlehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles