Austraalia politsei lasi maha terrorismis kahtlustatud noormehe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia politsei
Austraalia politsei Foto: SCANPIX

Austraalia võimud teatasid, et politsei lasi maha terrorismis kahtlustatud noormehe.

Intsident leidis aset eile õhtul kohaliku aja järgi Melbourne`i Endevour Hillsi politseijaoskonnas, edastab BBC.

Ülekuulamisel olnud 18-aastane noormees pussitas kahte terrorismivastase üksuse politseinikku. Noormees lasti pärast seda maha.

Politsei kinnitusel oli tegemist neile varasemast tuntud isikuga, kelle pass julgeolekukaalutlustel tühistati, et ta ei saaks riigist välja sõita.

Politsei ei kinnitanud meedias levinud arvamust nagu oleks noormees ähvardanud Austraalia peaministrit Tony Abbottit.

Austraalia väljaannete kohaselt nähti nimetatud noormeest avalikkuses mitmel korral sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik lipuga.

«Teada on, et ta kandis lippu. Kas see oli õige Islamiriigi lipp, ei ole teada. Meile olevatel andmetel olid siiski tegemist isikuga, keda huvitas terrorism,» teatas Victoria osariigi politseijuht Ken Lay.

Austraalia meedia edastas, et politsei poolt maha lastud noormees oli Afganistani päritolu ning ta oli kohaliku äärmusrühmituse al-Furqan liige.

Lay sõnul pussitas noormees politseinikke kohe, kui nad teda üle kuulama saabusid. Esimene politseinik sai lõikehaavu kätesse, teine aga kehasse ja näkku.

Mõlemad pussitada saanud politseinikud vajasid operatsiooni, kuid nende vigastused ei olnud eluohtlikud.

See intsident leidis aset paar päeva pärast seda, kui Austraalia politsei viis Melbourne`is ja Brisbane`is läbi ulatusliku terroritõrje operatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles