Ossinovski lubab õpetajatele miinimumpalga tõusu 880 euroni

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusminister Jevgeni Ossinovski
Haridusminister Jevgeni Ossinovski Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmisest aastast tõuseb õpetajate miinimumpalk vähemalt 880 euroni, keskmiselt saab õpetajale hakata maksma vähemalt 1050-eurost palka, lubab haridusminister Jevgeni Ossinovski.

Järgmisel aastal kasvab omavalitsuste vahel jagatav haridustoetus ligi 18 miljoni euro võrra ning ulatub 223,6 miljoni euroni. Lõviosa haridustoetuse kasvust läheb õpetajate palkadesse.

Ehkki haridustoetuse detailid pole veel lõpuni kokku lepitud, võib haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski sõnul juba täna öelda, et õpetajate miinimumpalk tõuseb järgmisel aastal 800 euro pealt vähemalt 880 euroni.

«Veelgi olulisem on õpetajate palgatoetuse 8-protsendine tõus, mis lubaks ainuüksi riigi toetusest maksta järgmisel aastal keskmiselt vähemalt 1050 eurost brutopalka,» rääkis minister Ossinovski. «Õpetajate palgatõusu jaoks eraldatakse järgmise aasta riigieelarvest täiendavaid vahendeid 4,5 protsenti. Mõistagi, kuna õpetajate palk on haridusministeeriumi selge prioriteet, siis polnud nii madal õpetajate palgatõus kuidagi aktsepteeritav. Seepärast vaatasime ümber haldusala kulutused ning suutsime seeläbi leida täiendavalt 3,6 protsenti õpetajate palgafondi suurendamiseks,» selgitas Ossinovski.

Haridustoetuse täpsed summad selguvad novembri lõpus, mil fikseeritakse õpilaste arv, mille alusel järgmise aasta toetust jagatakse.

Põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest tulenevalt antakse omavalitsustele üldhariduskoolide pidamiseks haridustoetust, millest ligi 80 protsenti moodustab õpetajate palgatoetus. Haridustoetuse sees on lisaks õpetajate palgatoetusele ka õppealajuhatajate ja koolijuhtide töötasu, täienduskoolituse, investeeringute, õppekirjanduse ja põhikooliõpilaste koolilõuna toetus.

Järgmisest aastast lisandub koolilõuna toetus ka gümnaasiumiõpilastele, mille tarvis eraldab riik täiendavalt 3 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles