Kohus saatis eestlannad narkoveole kihutanud nigeerlase vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruus vahistatud eestlannad.
Peruus vahistatud eestlannad. Foto: Peruu politsei

Harju maakohus saatis täna aastateks vangi Hispaanias elanud Nigeeria kodaniku, kelle kihutusel võtsid eestlannad Anneli Kolk ja Anne-Maarja Gross ette narkoveo, jäid Peruus vahele ning kannavad nüüd seal pikka vangistust.

Kohus mõistis Moses Uluata Tite süüdi suures koguses uimastite käitlemisele ning nende salakaubaveole kihutamises ning määras talle kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse. Pärast karistuse kandmist saadetakse aga mees Eestist välja ja kohus keelas tal seejärel viie aasta vältel Eestisse tuleku.

Korrakaitsjad said Titele jälile tänavu kevadel ning ta toodi Hispaaniast Eestisse, kus ta viibib vahi alla alates 4. aprillist.

Peruu Cusco kohus määras tänavu veebruaris kahele Eesti kodakondsusega noorele naisele narkootilise aine omamise ja vedamise eest karistuseks kaheksa aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Naised peavad karistust kandma Peruu vanglas, kuigi Peruu ja Eesti välisministeerium jätkavad suhtlemist karistatud isikute üleandmise kokkuleppe sõlmimiseks.

Anneli Kolk ja Anne-Maarja Gross tabati Peruus Cusco lennujaamas mullu 4. oktoobril, kui nad üritasid minna lennukisse, käsipagasis ligi kuus kilo kokaiini.

Möödunud aasta 19. oktoobril esitati Peruus Cusco kohtus neidudele süüdistus narkootilise aine omamises ja vedamises. Kohtunik määras uurimise ajaks üheksa kuud. Kaitsja nõudis kodanike vabastamist kautsjoni vastu. Kohtunik seda aga ei rahuldanud, leides, et on olemas risk põgenemiseks ning otsustas jätta kohtualused vahi alla.

Välisministeerium saatis toona lühiajaliselt Peruusse peakonsuli New Yorgist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles