NATO mõistis tunnustamisotsuse hukka

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhhumi elanikud tähistasid linnatänavatel eile Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvuse tunnustamist.
Suhhumi elanikud tähistasid linnatänavatel eile Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvuse tunnustamist. Foto: AFP / Scanpix

Täna Brüsselis kogunenud NATO liikmesriikide esindajad mõistsid hukka Venemaa otsuse tunnustada separatistlike Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat iseseisvate riikidena.

«Põhja-Atlandi Nõukogu mõistab hukka Vene Föderatsiooni otsuse tunnustada Gruusia piirkondade Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust ning kutsub Venemaad oma otsust tagasi võtma,» seisis alliansi vastuvõetud avalduses, vahendas Reuters.

Venemaal korraldatud arvamusküsitluse kohaselt toetab enamus venemaalasi Gruusia separatistlike piirkondade iseseisvuse tunnustamist.

Ülevenemaalise avaliku arvamuse uurimiskeskuse VTsIOM hiljutise küsitluse järgi toetas 71 protsenti vastanutest seisukohta, et Moskva peaks tunnustama Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust, kui nad rahvusvaheliselt kogukonnalt tunnustust paluvad.

19 protsenti ei osanud küsimusele vastata ja kümme protsenti seisis tunnustamise vastu.

Küsitlus toimus enne president Dmitri Medvedi otsust toetada mässuliste piirkondade iseseisvust ja sellest võttis osa 1594 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles