Obama: USA tühistab Moskva kursimuutuse korral sanktsioonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama ÜRO peaassambleel.
Barack Obama ÜRO peaassambleel. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kritiseeris Venemaa agressiooni Euroopas, kuid lubas, et riigile kehtestatud sanktsioonid tühistatakse, kui Moskva praegust kurssi muudab.

«Venemaa agressioon Euroopas toob meelde päevad, mil suured riigid sõtkusid oma territoriaalsete ambitsioonide nimel jalge alla väiksed,» märkis Obama ÜRO peaassambleel peetud kõnes.

Obama kõne ajal saalis viibinud Vene välisminister Sergei Lavrov ei pööranud ajakirjanike sõnul kõnele tähelepanu.
Obama kõne ajal saalis viibinud Vene välisminister Sergei Lavrov ei pööranud ajakirjanike sõnul kõnele tähelepanu. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

Ühendriikide riigipea süüdistas Venemaad otseselt relvade saatmisest Ida-Ukraina separatistidele, samuti selles, et Venemaa takistab Malaisia reisilennukiga aset leidnud katastroofi uurimist. Samuti märkis Obama, et Venemaa liigutab oma sõdureid piiril Ukrainaga.

«See on nägemus maailmast, kus jõud on õigus, maailmast, kus üks riik võib teise piire ümber joonistada ning tsiviliseeritud inimestel ei lasta tagasi saada oma lähedaste säilmeid, sest paljastuda võib tõde,» ütles Obama kõnes, märkides, et Ühendriigid seisavad teistsuguse maailma eest.

Obama avaldas lootust, et hiljuti sõlmitud Ukraina vaherahulepe võimaldab saavutada rahu. Kui Venemaa täidab oma kohustusi, tühistab USA Venemaale määratud sanktsioonid, ütles Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles