Paet: rahvusvaheline kogukond peab ISILi äärmuslased peatama

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: SCANPIX

Eesti mõistab välisminister Urmas Paeti sõnul karmilt hukka Alžeerias röövitud Prantsuse turisti Herve Gourdeli julma mõrvamise terroristliku rühmituse poolt. Väidetavalt on tegemist Süürias ja Iraagis tegutseva terroristliku islamirühmituse ISIL Alžeeria haruga.

«See on väga julm kuritegu. Oleme äärmiselt mures ekstremismi ja terroristliku vägivalla leviku üle, kus sihtmärgiks on ka tsiviilisikud,» lausus Paet ja avaldas kaastunnet Herve Gourdeli lähedastele ning kogu Prantsusmaa rahvale.

Väga oluline on Paeti sõnul teha jõupingutusi peatamaks kogu regiooni ohustava vägivalla levikut ja äärmuslaste edasitungi. «Tuleb leida võimalused piiramaks terroristlike ja äärmusorganisatsioonide rahastamist ning varustamist,» märkis Paet.

«Kasvav julgeolekurisk on ka Süürias ja Iraagis võitlevad teiste riikide kodanikud, kes naasevad kodumaale uute kontaktide ja kogemustega, mis ohustavad kogu maailma julgeolekut ning levitavad äärmuslikke vaateid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles