SAS piloodid arvasid, et pikne tekitas lennukisse augud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAS lennuk
SAS lennuk Foto: SCANPIX

Rootsi lennufirma SAS lennukit, mis oli teel Luleåst Stockholmi, tabas pikselöök.

Pikne lõi lennukisse siis, kui see valmistus maanduma Stockholmis, edastab Aftonbladet.

Meedia andmetel raputas pikselöök lennukit ning reisjate seas tekkis paanika.

Lennuki piloodid ei mõelnud reisijate rahustamisele, vaid olid väga otsekohesed: «Daamid ja härrad, nagu te märkasite, lennukit tabas pikne. Tõenäoliselt läks see läbi lennuki ning kuskil võivad augud olla».

Lennul olnud Jan Mousally sõnas hiljem ajakirjanikele, et ta oli nii äikesest kui pilootide suhtumisest šokeeritud ning ta ei olnud ainus.

«Üsna palju oli neid, kes küsisid, et mis juhtus ning kas lennuk suudab maanduda. Kõik tahtsid õuduslennukist kiiresti pääseda,» jätkas mees.

SAS teatas pärast juhtumit, et pikne lõi lennukisse ning seda juhtub aegajalt.

«Pilootidel tuleb sageli halva ilmaga lennata ning lennukit võib tabada pikselöök umbes üks kord nädalas. Pikse tekitatud kahjusid tuleb aga väga harva ette,» selgitas SASi pressiesindaja Knut Mortem.

Mortem eitas, et pikselöök oleks tekitanud Luleåst Stockholmi lennanud lennukisse auke.

«Lennukid on disainitud nii, et nad peaksid väga karmides ilmastikutingimustest vastu. Näiteks kui pikne rikuks ühe mootori, siis teise mootori abil suudab lennuk ikkagi maanduda,» teatas Mortem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles