Arseni Jatsenjuk: loodame, et lääneriigid ei leevenda Venemaale kehtestatud sanktsioone

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk
Arseni Jatsenjuk Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk pöördus ÜRO 69. peaassambleel lääneriikide poole, te need ei leevendaks veel Venemaale kehtestatud sanktsioone.

Jatsenjuk loodab, et Venemaale jäävad sanktsioonid kehtima seni kuni Ukraina saab tagasi oma idaala, kus olukord on ikka kriitiline, edastab AFP.

Ida-Ukrainas käisid mitu kuud lahingud Ukraina armee ja venemeelsete separatistide vahel. 5. septembril sõlmitud relvarahu on põhimõttelisest vastu pidanud.

USA president Barack Obama sõnas hiljuti, et USA on valmis sanktsioone leevendama kui Venemaa astub konkreetseid samme Ida-Ukraina olukorra parandamiseks.

Samas aga teatas Jaapan, et kehtestab Venemaale uusi sanktsioone.

USA ja Euroopa Liidu poolt Venemaale kehtestatud sanktsioonid on eelkõige majanduslikud. Samas on kehtestatud mitmetele kõrgetele Vene riigiametnikele ka sissesõidukeelde ning välismaa pankades olevaid varasid on külmutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles