Leedu vigurlendur kukkus Egeuse merre

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu vigurlendur Jurgis Kairys.
Leedu vigurlendur Jurgis Kairys. Foto: 15min.lt

Tuntud Leedu vigurlenduri Jurgis Kairyse juhitud lennuk SU-26 kukkus Kreeka lähistel Egeuse merre, mees pääses eluga vaatamata ligi kolmetunnisele vees viibimisele.

Õnnetus juhtus eile, vahendas Leedu uudisteportaal 15min.lt.

Kairys oli teel Kreekasse, et osaleda Ateenas toimuval võistlusel.

Piloot startis Kavala lennuväljalt. Umbes poolteist tundi hiljem tundis ta, kuidas lennuk hakkab tasakaalu kaotama, mistõttu pidi langetama kiire otsuse.

Kui ta oleks püüdnud maanduda, oleks lennuk ilmselt kukkunud vette ja purunenud, seega valis ta langevarjuga maandumise variandi.

Ta laskus lennukist alla merre umbes 1000 meetri kõrguselt.

Piloot jõudis helistada sõpradele, kuid need ei vastanud.

Pärast vette maandumist jõudis ta arusaamisele, et ei suuda ujuda mitte ühelegi kolmest piirkonnas asuvast saarest, kuna need jäid liiga kaugele.

Kairys rääkis, et märkas vees umbes kahe meetri pikkust lennukitükki, millest ta sai tuge. Ilm oli selge, nähtavus hea.  

Tund aega hiljem lõid jalgadesse krambid. «Mingit paanikat aga polnud. Sellises olukorras on tähtis võidelda ja tööd teha. Kui ma oleks sattunud paanikasse, siis poleks suutnud nii kaua vees püsida.»

Ta jõudis mõelda ka võimalusele, et päästjad ei pruugi teda märgata ja ujus seega aeglaselt ühe saare suunas. Mees oletas, et selleni jõudmiseks oleks ta oletatavasti pidanud ujuma terve öö.  

Õnneks hakkasid päästetöötajad teda otsima. Kairyse sõnul lendas päästekopter kaks korda temast üle, ilma et oleks teda märganud. Lõpuks päästjad siiski märkasid hätta sattunud leedukat ja tõid ta veest välja.

Piloot oli meres umbes 2 tundi 40 minutit. «Olen terve ja õnnelik. Minu abikaasa on tulemas Ateenasse, seega kavatseme mõned päevad puhata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles