USA juhitava koalitsiooni õhurünnakutes Süürias sai surma 19 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA mereväe F-18E Super Hornet tangib enne õhurünnakut pühasõdalastele Süürias.
USA mereväe F-18E Super Hornet tangib enne õhurünnakut pühasõdalastele Süürias. Foto: SCANPIX

USA juhitava koalitsiooni õhurünnakutes sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) positsioonidele Süürias sai ööl vastu neljapäeva surma 14 pühasõdalast ja viis tsiviilisikut, teatasid inimõiguslased.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et pühasõdalased hukkusid riigi idaprovintsis Deir Ezzoris korraldatud õhurünnakutes ning tsiviilisikud jätsid elu kirdeprovintsis Hasakeh's.

Õhulöögid olid suunatud IS-i kontrollitavatel naftaväljadel asuvate sihtmärkidele, ehkki keskuse direktori Rami Abdel Rahmani sõnul rünnati ka ühte rühmituse kontrollpunkti. Hasakeh's hukkunud tsiviilisikute seas oli üks laps, lisas ta.

Ühendriikide kaitseministeeriumi ametiisikud teatasid kolmapäeval, et USA ja Araabia liitlased jätkasid päev varem alustatud õhurünnakuid, rünnates IS-i käes olevaid naftavälju.

Pentagoni pressiesindaja John Kirby ütles uudistekanalile CNN, et õhurünnakud keskendusid 12 sihtmärgile, mida ta kirjeldas modulaarsete naftatöötlemistehastena.

Seekordsetes õhurünnakutes osalesid peale Ühendriikide ka Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraatide sõjalennukid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles