Rahvusvaheline suuroperatsioon tõi Eestis üheksa kinnipidamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europoli juht Rob Wainwright
Europoli juht Rob Wainwright Foto: AP / Scanpix

15. septembril alguse saanud üle-euroopalise suuroperatsiooni raames kontrollisid Eesti jõustruktuurid enam kui 2000 isikut, pidades kinni üheksa inimest.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja sõnul kontrolliti Tallinna lennujaamas 415 isikut ning Tallinna reisisadamas 2015 inimest, lisaks toimusid kontrollid Eesti idapiiril. Kinnipeetute hulgas oli neli Lähis-Idast pärit isikut, kes saabusid Eestisse viisata ning keda ootab lähteriiki tagasisaatmine, lisaks tuvastati kolm isikut, kelle Eestisse tuleku osas esines ebakõlasid.

Lõuna-Eestis peeti kinni kaks 1967. aastal sündinud isikut, keda on alust kahtlustada inimkaubanduses, lisas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja BNSile.

Operatsioon Archimedes «oli suurim koordineeritud rünnak organiseeritud kuritegevusele Euroopas», ütles Euroopa politseiorganisatsiooni Europol juht Rob Wainwright kolmapäeval Haagis pressikonverentsil.

15.-23. septembrini korraldatud haarangutes võeti sihikule jõugud, mis on seotud inimkaubitsemise, küberkuritegevuse, uimastite ja ebaseadusliku relvakaubandusega. Politsei vahistas üle kogu Euroopa enam kui tuhat organiseeritud kuritegevusega seotud isikut ning päästis inimkaubitsejate käest vähemalt 30 last.

Korrakaitsjad kõigist Euroopa Liidu 28 liikmesriigist ning Colombiast, Norrast, USAst, Serbiast ja Šveitsist viisid läbi 300 väiksemat operatsiooni Euroopa linnades, sadamates ja piiripunktides. «Me kavandasime konkreetselt operatsiooni, millega anda löök kuritegelikule infrastruktuurile,» ütles Wainwright.

Ühtekokku vahistati 1027 inimest, seal hulgas 250 Hispaanias ja 200 Bulgaarias. Ühes haarangutest vabastati lastekaubitsejate käest 30 Rumeenia last, keda kavatseti kasutada seksiorjadena või sunnitööl.

Politseinikud konfiskeerisid ühtlasi 600 kilo kokaiini, 1,3 tonni kannabist ja 200 kilo heroiini.

Wainwrighti sõnul on oodata veel vahistamisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles