Ansip: Narva-Jõesuu saab raha, kui küsib

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tükike ujuvsaart Narva-Jõesuu rannas
Tükike ujuvsaart Narva-Jõesuu rannas Foto: Narva-Jõesuu linnavalitsus

Peaminister Andrus Ansip kiitis tänasel valitsuse pressikonverentsil Narva-Jõesuu linnavalitsust ujuvsaarest tekkinud reostuse koristamise operatiivsuse eest ja lubas, et valitsus annab reservfondist linnale raha, kui linnalt peaks taotlus laekuma.


Ansip sõnas, et kiidab Narva-Jõesuu linnavalitsust eelkõige operatiivse tegutsemise eest reostuse likvideerimisel Narva-Jõesuu rannast. Ta meenutas, et eelmisel nädalavahetusel jõudis randa ujuv saar. «Kohalik linnavalitsus tegutses hästi operatiivselt – kõik oma töötajad, hotellide töötajad ja ka mõned hotellides peatuvad turistid asusid kiiresti seda reostust kõrvaldama. Keegi ei pidanud hotellist lahkuma seetõttu, et rand ei olnud tänu reostusele kasutamiskõlbulik,» rääkis Ansip.

Ta lisas, et reostus likvideeriti, kuid mitte täielikult. Vees hulpinud puud ja kännud kuhjati hunnikutesse ning nende äraveoks on Narva-Jõesuu linnavalitsusel vaja täiendavaid vahendeid. «Nad ei ole veel taotlust esitanud, kuid ilmselt kavatsevad küsida vabariigi valitsuse reservfondist 576 000 krooni,» teadis peaminister.

«Arutasime täna valitsuses võimalikku raha eraldamist ja leidsime, et linnavalitsus on väga hästi tegutsenud ja põhimõtteliselt on valitsus valmis toetama. Kas terves summas, seda praegu öelda ei saa, sest me ei ole taotlust näinud ega selle kohasust hinnanud. Aga hea tahe on valitsuses olemas,» kinnitas Ansip.

Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi kinnitas Postimees.ee’le, et taotlus eelpoolnimetatud summa eraldamiseks läks teele täna hommikul. «Taotleme raha ettenägematu kulu katmiseks, meile oli see randa tulnud saareke täiesti ootamatu kulu,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles