Lagle Parek peab üldkasulikku tööd õiglaseks karistuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üldkasulik töö.
Üldkasulik töö. Foto: /SCANPIX

Ennast Pirita kloostri sõbraks kutsuv Lagle Parek nimetas üldkasulikku tööd (ÜKT) väga õigeks karistusvormiks, lisades, et kloostri varemete heakorra eest hoolitseb praegugi viis süüdimõistetut.

Kunagise siseministri sõnul peaks vangla olema viimane karistus ning teistel juhtudel tuleks eelistada näiteks üldkasulikku tööd.

Pühima Päästja Püha Birgitta Ordu Eestis haldab Pirita kloostri varemeid ning seal on Pareki väitel piisavalt heakorratöid, mida ÜKT töölised teha saavad.

Ta on oma sõnul nõudlik järelevaataja ning paneb kirja ainult need töötunnid, kus on näha, et tööd on tehtud.

«Nii tagan, et ettenähtud töö saaks tehtud. On igasuguseid töölisi, aga enamus teeb päris mõnusalt tööd. Need, kes teha ei taha, ei saa oma tunde kirja,» kirjeldas ta.

Parek soovitas üldkasuliku töö tegijaid ka teistele kirikutele ja kogudustele territooriumi heakorrastamiseks või surnuaedade hooldamiseks.

Pareki sõnul on süüdimõistetutest kindlasti kasu ning kui ülesanded korralikult läbi mõelda, siis on kasutegur veelgi suurem.

Pirita klooster kasutab üldkasuliku töö tegijaid juba aastaid.

Pareki sõnul ei pea ta tavaliselt vajalikuks enda kurssiviimist tööliste kuritegudega.

«Kui aga tekkivad probleemid ja kahtlused, siis uurin karistuse asjaolusid, et teada, millega riskime,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles