Eesti sõlmis diplomaatilised suhted Togoga

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet ja tema Togo kolleeg Robert Dussey
Välisminister Urmas Paet ja tema Togo kolleeg Robert Dussey Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Paet ja tema Togo kolleeg Robert Dussey sõlmisid ÜRO peaassamblee raames kahe riigi vahel diplomaatilised suhted.

Välisministrid Paet ja Dussey rääkisid kohtumisel koostööst ÜROs ning teineteise kandidatuuride vastastikusest toetamisest. «Väikeriigid on seni olnud ÜRO julgeolekunõukogus alaesindatud,» märkis Eesti välisminister.

Kohtumisel räägiti ka Aafrikat tabanud ebolaepideemiast. «Eesti on väga mures ebolaviiruse levimise pärast Lääne-Aafrikas,» märkis Paet. «Oleme toetanud viirusevastast võitlust Maailma Terviseorganisatsiooni WHO kaudu 100 000 euroga,» ütles ta, lisades, et Eestist on Libeeriasse läinud ka arst aitamaks võidelda ebolaviirusega.

Togo asub Lääne-Aafrikas. Aastatel 1884-1914 oli Togo Saksamaa koloonia ning pärast seda Briti ja Prantsusmaa valitsemise all ning iseseisvus Prantsusmaast 1960. aastal. Togo pealinn on Lome ning riigi rahvaarv on 6 miljonit, riigikeel on prantsuse keel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles