Merle Talvik meenutab lõbusaid kontserte koos Joalaga

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Talvik
Merle Talvik Foto: Liis Treimann

Filmis «Teisikud» koos Jaak Joala mänginud näitleja Merle Talvikule meenuvad äsja meie seast lahkunud muusikuga seoses kontserdid, kus mõlemad üles astusid ning palju nalja sai.

Talvik meenutas, et tundis Joalat juba sellest ajast, mil hakkas umbes 16-aastaselt Kustas Kikerpuu pundis artistidele tausta laulma.

«Mäletan, kuidas nad 70ndate keskel suvetuuri «Suvetiir» lavadel varalahkunud Peeter Liljega teineteist proovile panid. Peeter mängis eelmängu sihilikult vales helistikus ja vaatas siis, kas Joala tuleb õiges helistikus sisse, ja ta tuli alati,» jutustas Talvik, lisades, et temal teise taustalaulja Liivi Listraga oli siis lõbu laialt.

«Vahel jäi laval lausa hing kinni, et kas nüüd naeramegi terve laulu maha, aga ei, kõik läks alati ilusti.»

Joalat meenutades valdavad Talvikut vaid soojad tunded. «Väga normaalne, abivalmis inimene ja hea kolleeg,» iseloomustas ta.

Kuigi võiks arvata, et 80ndate algul «Teisikute» filmimise ajal käis Talvik Joalaga väga tihedalt läbi, siis naise sõnul see tegelikult nii ei olnud. Näitlejanna sõnul kohtuti vaid võtetel, sest mõlemal oli palju muid töid ja tegemisi. Vaid Jaltas ja Sotšis, kus samuti «Teisikuid» filmiti, oldi umbes nädal koos ja elati ühes hotellis, meenutas Talvik.

«Mäletan, kuidas teda imetleti ja austati, ehkki mäletan sedagi, et kui mõni austaja hakkas ennast väga peale pressima, siis seda üritas ta vältida, tõmbas kohe tagasi.»

Talvikule tuli meelde ka, et kord astus laulja tema eest välja, kui võtteperiood venis pikale ja Joala enda korterisse oli sisse murtud. «Aga ta läks, endal mured kaelas, ja helistas Vanalinnastuudio juhile Eino Baskinile, et ta minu peale pikkade võtete pärast ei pahandaks – võttis endale vabatahtlikult vahendajarolli.»

«Olen tal isegi kodus külas käinud, ega me pidevalt ninapidi koos polnud, sest küllaltki omaette hoidis Jaak end juba tol ajal.»

Täna saabus kurb teade kunagise pop-laulja ning muusikapedagoogi Jaak Joala surmast. Joala leiti eile õhtul oma kodust surnuna. Ta viibis hiljuti ka kopsuprobleemide tõttu haiglaravil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles