Ivo Linna: Joala andekus, hääl ja töövõime olid fenomenaalsed

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta siis oli 1999: vasakult Ivo Linna, Tõnis Mägi ja Jaak Joala Eri Klasi juubelikontserdil
Aasta siis oli 1999: vasakult Ivo Linna, Tõnis Mägi ja Jaak Joala Eri Klasi juubelikontserdil Foto: Peeter Langovits

Äsja lahkunud legendaarse laulja Jaak Joalaga korduvalt lava jaganud teine Eesti popmuusika suurkuju Ivo Linna mäletab Joalat kui oma põlvkonna silmapaistvaimat ja erakordset artisti.

«Joala kadumine lõpetas minu arvates ühe ajajärgu eesti muusikas,» ütles Joala sõber ning temaga aastakümnete jooksul korduvalt koostööd teinud Linna.

 «Meie generatsiooni lauljate jaoks on see kaotus muidugi topeltsuur just sellepärast, et Joala oli ikkagi meie põlvkonna kõige silmapaistvam laulja ning tema andekus ja hääl ja töövõime olid ikkagi fenomenaalsed».

«Sellise kurva sündmuse puhul on hakatud tagasi mõtlema möödunud aegade peale, sest tavaliselt ju ei mõtle, aga siis saad sa tegelikult aru, kui suure artistiga tegelikult Joala puhul tegu oli,» rääkis Linna.

«Ja eks ta sellisena meelde jääbki, sest meie koostöö on ju olnud jupiti tugevam ja jupiti hõredam, aga need kokkupuuted on olnud alati erakordselt sümpaatsed igal etapil ja ma ütleks küll, et see põlvkondade vahetus, mis toimus kuuekümnendate aastate lõpus, selle juures Joala oli see lipulaev ja käilakuju, ilma kelleta oleks see olnud täiesti mõeldamatu.»

«Tegu on tõesti ühe väga erakordse artistiga, kellega me paraku oleme sunnitud hüvasti jätma,» lisab Linna.

Täna saabus kurb teade kunagise pop-laulja ning muusikapedagoogi Jaak Joala surmast. Joala leiti eile õhtul oma kodust surnuna. Ta viibis hiljuti ka kopsuprobleemide tõttu haiglaravil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles