Saakašvili kardab minna ELi erikohtumisele

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia president Mihheil Saakašvili.
Gruusia president Mihheil Saakašvili. Foto: AP / Scanpix

Gruusia president Mihheil Saakašvili ei julge minna järgmisel nädalal toimuvale Euroopa Liidu erikohtumisele, sest kardab, et Venemaa ei luba tal kodumaale naasta.


«Kui ma Gruusiast lahkun, siis venelased sulgevad meie õhuruumi ja takistavad mind koju naasmast,» nentis Saakašvili Saksamaa väljaandele Bild, vahendas AFP.

Euroopa Liidu liikmesriikide liidrid kogunevad 1. septembril Brüsselisse, et vaadata üle suhted Venemaaga ja arutada Gruusia kriisi üle.

Saakašvili kinnitas, et Gruusia ei alustanud sõjalist konflikti ega purustanud separatistliku Lõuna-Osseetia pealinna Tshinvalit.

Tema sõnul sooritasid Vene sõjaväelased mitmeid sõjakuritegusid ja ta tõi konkreetselt välja piinamise, vägistamise ja elusalt matmise.

Ta avaldas lootust, et NATO ja Euroopa Liid jäävad ka edaspidi Gruusia kõrvale.

Kommenteerides Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi otsust tunnustada mässulisi Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat ütles Saakašvili, et Venemaa üritab seda teha ka tulevikus, kui Euroopa laseb sellel sündida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles