OSCE kinnitas Vene ja Ukraina sõjaväelaste kohtumist Donetskis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad Donetskis.
OSCE vaatlejad Donetskis. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni esindajad osalesid Ukraina ja Vene sõjaväelaste kohtumisel Donetski oblastis Soledaris.

«Võime kinnitada, et võtsime vastu Ukraina kutse tulla täna vaatlema Ukraina ja Vene relvajõudude ohvitseride eelkõnelusi Soledaris. Me olime seal vastavalt oma mandaadile,» seisab missiooni eestkõneleja Michael Bociurkiwi postituses erivaatlusmissiooni ametlikul Facebooki lehel.

Teate kohaselt oli kohtumise eesmärgiks üksteist ära kuulata, hinnata erimissiooni võimalikku panust ning samuti abi relvarahu efektiivsel jõustamisel.

Vene välisministeerium oli varem eitanud teateid Vene ja Ukraina sõjaväelaste kohtumisest, kus pidi määratletama demilitariseeritud puhvertsooni kulgemine Ukraina ja Kremli-meelsete mässajate vahel.

«Kõiki relvarahurežiimi puudutavaid küsimusi arutavad Ukraina ning Donetski ja Luganski oblasti mõne piirkonna esindajad,» kommenteeris ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles