Obama: USA juhtroll on muutumatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

Ameerika juhtroll maailmas on väljakutsetest hoolimata niisama tugev nagu alati, kinnitas president Barack Obama laupäeval iganädalases raadiopöördumises.

Maailm vaatab ebakindlatel aegadel endiselt Ameerika ning sealsete vabaduse ja demokraatia väärtuste poole, kinnitas president.

«Ameerika juhiroll on ebakindlas maailmas püsiv suurus. See kehtis ka sel nädalal, kui mobiliseerisime maailma reageerima pakilistele väljakutsetele,» ütles USA riigipea.

Esmaspäeval alustas USA-juhitav koalitsioon õhurünnakuid Süürias ja Iraagis suuri alasid hõivanud sunniitide äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu.

«Ameerika juhib maailma võitluses terrorirühmituse ISIL nõrgestamiseks ja hävitamiseks,» ütles Obama pöördumises.

Peatudes Ukraina kriisil, mis on viinud Washingtoni teravasse vastasseisu Moskvaga, kinnitas president «USA ja liitlaste toetust Ukraina rahvale, kes on arendamas oma demokraatiat ja majandust».

Obama lisas, et Ühendriigid juhivad ka võitlust Lääne-Aafrikas möllava Ebola-epideemiaga, mis on nõudnud üle 3000 inimelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles